Voordelen van
huren

Veel mensen dromen ervan om een eigen huis te bezitten. Maar in veel gevallen kan huren minstens zo slim zijn. Waarom? We hebben het hieronder voor u op een rij gezet.

 • Huren is flexibel

  Bij het huren van een appartement via a.s.r. zit u er maximaal een jaar aan vast. Daarna is de huur maandelijks opzegbaar. Ideaal als u het samenwonen wilt uitproberen, voor uw werk vaak moet verhuizen, plannen hebt om te emigreren of nog aan het sparen bent voor een koophuis.

 • Huren is zorgeloos

  Het onderhoud van een eigen huis kost tijd en geld. Daar hoeft u bij een huurwoning niet naar om te kijken. Het groot onderhoud wordt voor u verzorgd, zodat u altijd in een appartement woont dat goed onderhouden is. De tijd die en het geld dat u overhoudt, kunt u aan leuke dingen besteden.

 • Geen onroerendezaakbelasting

  Eigenaren van een huis moeten onroerendezaakbelasting aan de gemeente betalen. Deze kosten kunnen elk jaar stijgen. Als huurder heeft u daar geen last van.

 • Niet afhankelijk van de situatie op de huizenmarkt

  De huizenmarkt is altijd in beweging. De economische situatie en rentestand hebben grote invloed op de huizenprijzen. En dat kan spannend zijn. Als huurder weet u precies waar u aan toe bent.

 • Geen eigen geld nodig

  In de crisis daalden de huizenprijzen, waardoor veel mensen een hogere hypotheek hadden dan de waarde van hun huis. Tegenwoordig mag men daarom niet meer lenen dan de marktwaarde van het huis. Dat betekent dat u vaak eigen geld moet meenemen om een huis te kunnen kopen. Bij het huren van een huis hoeft dit niet.